• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
POLİNAS MTAL'DE SEKTÖR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
POLİNAS MTAL'DE SEKTÖR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ07 Mayıs 2026 Perşembe

Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Sektör Buluşması” programı, eğitim ve sanayi dünyasını bir kez daha aynı çatı altında buluşturdu. Programa, Borsamız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersaygı katılım sağladı.

Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 35 firma ve kurum yer aldı. Öğrenciler; staj imkanları, kariyer planlaması ve mesleki gelişim süreçlerine ilişkin sektör temsilcileriyle birebir görüşme fırsatı bulurken, iş dünyasının beklentileri hakkında da doğrudan bilgi edindi.

Program kapsamında teknoloji, otomasyon, sürdürülebilir enerji, robotik ve üretim alanlarında hazırlanan projeler incelendi. Etkinlikte okul-sanayi iş birliğinin önemine bir kez daha dikkat çekilirken, mesleki eğitimin nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesindeki kritik rolü vurgulandı.

Manisa Ticaret Borsası olarak mesleki eğitimin güçlendirilmesine, gençlerin iş hayatına daha donanımlı hazırlanmasına ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz.