• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TOBB'nin 74. Genel Kurulu'nda Türk İş Dünyası Hedef Yükseltti!
TOBB'nin 74. Genel Kurulu'nda Türk İş Dünyası Hedef Yükseltti!16 Mayıs 2018 Çarşamba
 
 
 
 
 
 
 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB)  74. Genel Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleşti. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yeniden başkan seçildiği Genel Kurulda, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap halen Üyesi olduğu TOBB Ticaret Borsaları Konseyi’ne yeniden seçilirken, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Üyeliğine seçildiler.

 

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde 81 İlden geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Ticaret Borsası Genel Kurul Delegelerinin oylamalara katıldığı, Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Cahit Yayman ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek’in de Genel Kurul kapsamındaki toplantı ve sunumlarda yer aldığı 74. Genel Kurul’un açılış programında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; İş Dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek ayrıca şunları söyledi: 

-“İçerde ve dışarda terör örgütlerinin saldırılarına rağmen, özel sektörümüz daha fazla çalıştı, üretti. Türkiye ekonomisi hızlı bir toparlanma ve büyüme gösterdi. Oda ve Borsa üyelerimiz geçen sene yeni bir başarı hikâyesi yazdı. 

1,5 milyon ilave istihdam sağladık. 327 milyar lira makine-teçhizat yatırımı yaptık. 160 milyar dolar mal ihracatı gerçekleştirdik. 44 milyar dolar turizm ve taşımacılık geliri elde ettik. Bütün dünyaya, bu milletin neler yapabileceğini gösterdik. Tüm bunları Oda ve Borsalarımızda ortaya koyduğunuz çağdaş vizyonla başardık. İşte bu nedenle hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece Bölgesinin değil, Dünyanın ekonomik devi olacak.”

Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel Sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye'nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” dedi.

Manisa TSO, Manisa TB ve Turgutlu TSO’ya, TOBB’da Önemli Görev

TOBB’un 74. Genel Kurulunda; Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap 81 İlden Genel Kurula katılan TOBB Delegelerinin oylarıyla bir kez daha TOBB Ticaret Borsaları Konseyi’nde görev aldı.  

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ise rahmetli Bülent Koşmaz’ın ardından TOBB Organlarında ilk kez görev aldı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, 81 İlden Genel Kurula katılan TOBB Delegelerinin oylarıyla TOBB’un Ticaret ve Sanayi Odası Konsey Üyeliğine seçildi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın da TOBB’un Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliğinde yer alan bir diğer Manisalı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı oldu. Böylece; Manisalı 3 Oda ve Borsa Başkanı, Manisa İş Dünyasının TOBB Çatısı altındaki Temsilcileri oldular.

Seçimlerin ardından ortak bir açıklama yapan Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; Öncelikle 74. Genel Kurulda yeniden TOBB Başkanlığına seçilen M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu tebrik ettiklerini belirterek, TOBB Konsey Üyeliklerine seçilmelerinden dolayı kendilerine oy veren TOBB Delegelerine teşekkür ettiler. Manisa olarak TOBB’un Konsey Üyeliklerinde yer almanın gurur verici olduğunu ifade eden Başkanlar, Ülkemizin ve Manisa’mızın gelişimi için TOBB’un Konseylerinde çalışmaya devam edeceklerini söylediler. TOBB’da Manisa’nın gücünü fazlasıyla hissettireceklerini sözlerine ekleyen Başkanlar, Manisa Oda ve Borsa Başkanları olarak birlik ve beraberliğin yeni dönemde de sürdürüleceğini belirttiler.

"Manisa Delegeleri Salonda Yerini Aldı"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB-ETÜ) düzenlenen 74.Genel Kurul’da, Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası delegeleri de yerini aldı. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Cahit Yayman, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek, Manisa Ticaret Borsası TOBB Delegeleri Ali Yılmaz ve Ergun Türek ile Manisa TSO TOBB Delegeleri  Atilla Altuntaş, Çağrı Tuatay, Hayati Dolman, İbrahim Akdoğan, İsmail Çalışkan, Rıfat Emin Uygur, Hakan Kadayıfçılar,  Hüseyin Tüncer, Tamer Akkal, Yahya Caymaz TOBB’un 74. Genel Kurulu’nda Manisa’yı  temsil eden isimler oldular.