• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI'nda İŞ DÜNYASININ İHTİYAÇLARI VE VERGİ UYGULAMALARI GÖRÜŞÜLDÜ!
MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI'nda İŞ DÜNYASININ İHTİYAÇLARI VE VERGİ UYGULAMALARI GÖRÜŞÜLDÜ!17 Nisan 2018 Salı

 

Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şenay, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ersaygı ve Taner Özalp’ten oluşan Manisa Ticaret Borsası Yönetimi Heyeti, Manisa Vergi Dairesi Başkan Vekili Ramazan Yaşar'ı makamında ziyaret etti.

İş Dünyasının, üretimin ve yatırımların devamlılığında ve geliştirilmesinde etkili olacak uygulama talepleri ile İşletmelere sağlanan teşviklerin işlerliğine ilişkin konuların görüşüldüğü, Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdür Vekili Ruhi Petek'in de bulunduğu ziyarete ilişkin olarak; Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap şunları belirtti:

-“ Özel Sektör-Devlet İşbirliğiyle Türk Müteşebbisleri, geçtiğimiz yıl ve yakın dönemde elde ettiğimiz ekonomik  büyüme rakamlarıyla, karşısına çıkan her zorluğa, dışarından gelen ekonomik ve siyasal her engele rağmen neler yapabileceğini, Türkiye’nin ne kadar dinamik ve üretken olduğunu Dünyaya bir kez daha ispatladı. Hükümetimizin İş Dünyasıyla istişare ederek hayata geçirdiği ve çeşitli vergi muafiyetlerini de içeren finansman, istihdam ve üretim destekleri, TOBB Camiamızın öncülük ettiği TOBB Nefes Kredisi ve Kredi Garanti Fonu kanalıyla hayata geçirilmesini sağladığımız 250 milyar liralık reel sektör kredi kefaleti, çarkların her türlü zorluğa rağmen dönmesini sağladı. Daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir Türkiye için ise üretim, yatırım, istihdam ve ihracat üzerindeki odaklanmamızı aralıksız devam ettirmemiz gerekiyor. Manisa da bu bakımdan görevini her zaman olduğu gibi yerine getiriyor. Manisa Vergi Dairesi Başkanlığımızla uyum içerisinde sürdürdüğümüz diyalog da bunun bir parçası. İş Dünyasının taleplerine ve Mükelleflerle olan ilişkilere göstermiş oldukları hassasiyet dolayısıyla Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı’mıza da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Vergi Sisteminin daha etkin, yapıcı ve hakkaniyetli uygulanmasına yönelik katkıları dolayısıyla Manisa Ticaret Borsası’na ve Yönetimine teşekkür eden Manisa Vergi Dairesi Başkan Vekili Ramazan Yaşar ise ziyaret dolayısıyla şunları belirtti:

-“Vergi, mükellefiyet getirmesi itibariyle bir görev olduğu kadar aynı zamanda bir Ülkeye aidiyet duygusuyla bağlı kişilerin vatandaşlığa esas konularda da hak sahibi olma kaynağıdır. Vergi Sistemimiz kamu geliri sağlarken aynı zamanda gelir dağılımının düzenlenmesi, ithalata karşı yerli üretimimizin korunması gibi çok çeşitli konuda mali politika aracı olarak da kullanılmaktadır. Borsamızın tespit ve talepleri doğrultusunda; Piyasa canlılığının korunması, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve İşletmelerimize zaman kaybettiren uygulamalara daha pratik çözümler üretilmesi gibi konularda kendileriyle sıkça görüşüyoruz. KDV iadelerinde sürecin hızlandırılması, birikmiş devreden KDV’nin iadesinin önünün açılması, imalat yatırımlarında vergi muafiyetleri ve vergisini düzenli ödeyen mükelleflere indirim sağlanması Manisa Ticaret Borsası Başkanlığımız ile işbirliği içerisinde olduğumuz konulara örnek teşkil ediyor.”