• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
AFRİN'DEKİ MEHMETÇİĞE MANİSA'DAN "MANİSA SULTANİ ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜMÜ VE MANİSA MESİR MACUNU"
AFRİN'DEKİ MEHMETÇİĞE MANİSA'DAN  05 Mart 2018 Pazartesi

Manisa Ticaret Borsası ile Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliğinde Afrin’e yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele veren kahraman Mehmetçiğe Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü ve Şifalı Mesir Macunu gönderme kararı alındı. 30 bin adet 100 gramlık paketler halinde kuru üzüm ve tüm Askerlere yetecek kadar Mesir Macunu operasyon bölgesine gönderilmeden önce Manisa Ticaret Borsasında bir basın açıklaması düzenlendi.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Erdal Hekimci, Meclis Başkan Yardımcıları Taner Özalp ve Ali Yılmaz, Meclis Üyeleri Hüseyin Şenay, Mehmet Ersaygı, Rıza Güner, Disiplin Kurulu Üyeleri M.Reşat Korguz ve İsmail Kandemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Ak Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Temel Gıda ve Toprak Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi temsilcisi Melih Temel ve Gazeteciler katıldı.

Konuşmasına şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek başlayan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap; Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin istikbali, Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birlik ve esenliği için Güney sınırımızdaki terör yapılanmalarına yönelik Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı bildiğiniz üzere başarıyla devam ediyor.

Sınır coğrafyamızın ve hatta tüm insanlığın muhtaç olduğu, terörden arınma, barış, sağduyu ve huzur ortamının sağlanması düşüncesinden yana olan iradelere iyi bir kararlılık örneği, bu konuda samimi olmayanlara karşı da iyi bir ders olacağı hususunda, bir defa daha ifade etmek istiyoruz ki;

Zaman yine tek vücut olma ve bu inancı muhafaza etme zamanıdır…

Ülkemizin ulaşmayı kararlılıkla amaç edindiği gelişmişliği ve milli güvenliğimizi tehdit eder biçimde oluşturulan terörist faaliyetlerin ortadan kaldırılması bakımından ve Bölgede artık görmeyi istediğimiz normalleşme, insani koşullar ve huzur adına sonuna kadar haklı olduğumuz bu operasyonu, Mehmetçiğimizin başarıyla tamamlayacağından en küçük bir şüphemiz yoktur.

Görüyor ve duyuyoruz ki Mehmetçiğimizin morali ve milli inançlarımızdan aldığı motivasyon en üst seviyede.  Ancak mücadele ettikleri fiziki koşullar kolay değil

Bizler de, fiilen kendilerine destek olamasak da Ordu Gücünü Milletten alır diyor  ve Kendilerine enerji ve moral katkısı sağlayacağına inandığımız Manisa Sultani Üzümümüzü göndermeyi bir borç biliyoruz.

Vatandaş olmanın yanı sıra İş Dünyamızın temsilcileri olarak aktarabileceğimiz bir diğer görüş de şudur;

Huzur ve güvenlik olmadan üretim, Üretim olmadan kalkınma,  Kalkınma olmadan da sosyal gelişmişlik ve refah istenilen ölçüde ve hızda gerçekleştirilemez.

Bu kapsamda;

Milli birlik ve beraberlik içerisinde Güçlü ve Kalkınmış Bir Türkiye için Milli uğurda canlarını hiçe sayan Mehmetçiklerimizin Bizlere daha yoğun bir kararlılık kazandırdıklarını bilmesini isteriz.

Bu düşüncelerle; Devletimizin ve Tüm Kahraman Güvenlik Kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu bir defa daha belirtiyoruz.

Harekat bölgesinden maalesef dün de acı haber almış bulunuyoruz

Yüce Allahtan Tüm Şehitlerimize rahmet, Gazilerimize acil şifalar, metanetini hiç bozmayan ailelerine de sabırlar diliyoruz.

Allah, Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın. Kalbimiz ve dualarımız kendileriyle…

Bu ulusal birlik mesajımızın ve üzüm desteğimizin Mehmetçiğimize ulaştırılacak olmasında bize yardımcı olan Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekilimiz Sayın Murat Baybatur’a, Borsamız tarafından Mehmetçiğimize gönderilecek üzümlerimizi özenle ve en iyi standartlarda hazırlayan önemli miktarda kendileri adına da katkı yapan Borsamız Üyesi Temel Gıda Üzüm İşletmesi Yetkililerine de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık da; “Mesir Festivali takvimine kadar bu operasyonun en kısa sürede çözülmesini arzu ediyoruz ve Manisa’nın bayramı olan değerli mesir geleneğinde zaferle kutlamak istiyoruz. Bu anlamda da bütün Manisalılar olarak bu harekatın, Devletimizin, Ordumuzun, Askerlerimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Manisa’nın iki değerli ürününü, Üzümünü ve şifalı Mesir Macunumuzu oradaki askerlerimize kuvvet vermesi, güç vermesi, kış şartlarında onlara enerji vermesini umut ediyoruz. Onlara ufak da olsa bu gönderdiğimiz ürünlerle yanlarında olduğumuzu ve olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise;

“Bilindiği üzere Ordumuz Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtını gerçekleştiriyor. Hepimizin yüreği Mehmetçiklerimizle birlikte.İnşallah operasyon kazasız belasız bir şekilde tamamlanır ve Mehmetçiğimiz sağ salim evlerine döner.

Manisa Ticaret Borsası Yönetimi ve Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Mehmetçiğimize böyle güzel bir katkı sunmayı düşünmüşler. Şahsım olarak emeği geçen herkese tüm Manisalılar adına şükranlarımı sunuyorum. Dualarımız Mehmetçiğimizle birlikte. Allah yar ve yardımcıları olsun” diye konuştu.