• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TİCARET BORSASI'NDA TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA MANİSA'NIN PROJE SAYISININ ARTIRILMASI ÜZERİNDE DURULDU
TİCARET BORSASI'NDA TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA MANİSA'NIN PROJE SAYISININ ARTIRILMASI ÜZERİNDE DURULDU25 Ocak 2018 Perşembe

Manisa Ticaret Borsası ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğü İşbirliğinde; IPARD II Dönemi - Üçüncü Başvuru Çağrısı’nın süreci, destek kapsamı ve başvuru koşulları hakkında, Manisa Ticaret Borsası’nda Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

“Başvuru Çağrı İlanı” kapsamındaki “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” Destek Tedbirlerinin ayrıntılarının ve başvuru koşullarının, Manisa’nın önceki çağrı dönemlerinde gerçekleştirdiği projelerin, Türkiye genelinde ilk 10’da yer alan Manisa’nın ulaştığı seviyenin ve daha fazla kaynağın ekonomimize kazandırılabilmesi için yapılabileceklerin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu tarafından bizzat anlatıldığı seminerde, Borsa Üyesi İşletme Yetkililerinin ve İlgili Katılımcılarının merak ettiği hususlar ve teknik ayrıntılar da soru cevap bölümünde görüşüldü.

Seminerin amacı ve TKDK Desteklerinin önemi hakkında değerlendirmede bulunan Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise programa ilişkin şunları belirtti:

-“Bilindiği üzere; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’muz IPARD 2 Dönemi 3. Başvuru Çağrı İlanı Sürecini başlatmış bulunuyor.  Bu çerçevede Bizler de; Sınırlı olan başvuru süresinin verimli biçimde değerlendirilmesi ve daha fazla hibe kaynağının Manisa ve Ülke Ekonomisine kazandırılması amacıyla; 3. Başvuru Sürecinde desteklenecek faaliyetler, proje hazırlama ve başvuru koşulları ile ilgili bu bilgilendirme seminerini Üye İşletmelerimiz ve Manisalılar adına düzenleme gereğini duyduk

Konuya bir de tarıma dayalı potansiyelimizin korunması, ithal ikameci ve ihracat odaklı şekilde dönüştürülmesi ihtiyacımız itibariyle baktığımızda; Ölçeği ne olursa olsun her İşletmemizin üretmesine, katma değer artışı için yatırım yapma eğiliminde olmasına, bunun için de üretim alt yapısını yenilemesine, kapasitesini genişletmesine ya da yeni projeler üretmesine ihtiyaç var. Bunu da her İşletmemizin kendi öz sermayesiyle başarması, mevcut üretim maliyetleri ve rekabet koşullarında hiç kolay değil.

Dolayısıyla; Hedeflerimizin gerçekleşmesinde Ülke Ekonomisini sırtlayan İşletmelerimizin hibelerden daha fazla yararlanması gerekiyor. Bu kapsamda hem TKDK İl Koordinatörlüğümüzce hem de Borsamızca bu gibi programlarda arzu edilen; Kırsal Kalkınma desteklerine ilgiyi mümkün olduğunca arttırmak, Manisa ve Ülke Ekonomisi adına proje sayısını arttırmaktır.

Bu düşünceyle Tarıma Dayalı Sektörlerde; Mevcut iyileştirme ya da geliştirme projesi fikirlerinde yararlanılabilecek TKDK desteği imkanlarının değerlendirilmesi veya desteklenen alanlar hakkında edinilecek bilgilerle oluşturulabilecek yeni proje konuları bakımından bilgilendirme seminerimizin faydalı olmasını temenni ediyor, Tüm İşletmelerimize çalışmalarında başarılar diliyor ve desteklerden yararlanmaya davet ediyorum.

İl Koordinatörlüğümüze de kırsal kalkınmamız adına gösterdikleri çabalar ve İşletmelerimize yakın ilgiyle verdikleri teknik destekler için ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum.”

 

GERÇEKLEŞTİRİLEN SEMİNERE AİT SUNUMU İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...