• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TARIMSAL SULAMA YATIRIMLARINA YÜZDE 50 DESTEK !
TARIMSAL SULAMA YATIRIMLARINA YÜZDE 50 DESTEK !19 Aralık 2017 Salı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretilmesi amaçlanıyor.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı; tarla içi damla sulama, yağmurlama, mikro yağmurlama, yüzey altı damla sulama, lineer veya center pivot sulama, tamburlu sulama, güneş enerjili sulama sistemlerinin kurulmasını kapsıyor.

Program, bu 7 yatırım konusu kapsamında tüm İllerde uygulanacak.Başvuru sahiplerinin destekten yararlanabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olmaları gerekecek.

 

Mal alım tutarının yüzde 50'si kadar destek

Kabul edilen başvurularda, sözleşmede belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek.

Hibeye esas mal alım tutarı 1 milyon lirayı geçemeyecek. Mal alım bedellerinin bu miktarı aşması durumunda, aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacak.

basınçlı sulama sistemleri ile ilgili görsel sonucu

Başvurular, programın uygulama yılı itibarıyla 01 Ocak 2018'den başlayacak ve 01 Mart 2018 tarihi mesai bitimine kadar, başvuru sahipleri tarafından dosya halinde tek nüsha olarak elden İl müdürlüğüne teslim edilerek yapılacak.

Program kapsamında başvuruların yapıldığı her İl için tahsis edilen ödenek miktarı kadar başvuruya hibe desteği sağlanacak.