• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
ARNAVUTLUK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN MANİSA TİCARET BORSASI ZİYARETİNDE; "TARIMA DAYALI EKONOMİ ALANINDA ARNAVUTLUK İLE KARŞILIKLI TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ" GÖRÜŞÜLDÜ
ARNAVUTLUK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN  MANİSA TİCARET BORSASI ZİYARETİNDE;  30 Eylül 2016 Cuma

Arnavutluk Cumhuriyeti’nin yatırım olanaklarını tanıtma ve Türkiye ile ticari bağları geliştirme çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaret ve inceleme için Manisa’ya gelen; Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli, Manisa Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Arnavutluk Hükümeti’nin kalkınma politikaları kapsamında; * Stratejik ticari işbirlikleri, *Firma bazında ticari ortaklık fırsatları, * İmalat tesisi yatırım olanakları, *Ticari faaliyetlerde Arnavutluk Pazarına giriş imkanları, * Balkanlara ve Avrupa’ya ihracat” konularında Türk Girişimcilere sağlayabileceği potansiyel ve teşviklerin görüşüldüğü ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli, programın amacının “Arnavutluk’un yatırım olanaklarını tanıtmak ve Türk İş Dünyası ile ticari faaliyet hacmini geliştirmek için Manisa Ticaret Borsası ile de işbirliği oluşturmak” olduğunu ifade ederek; Tarım, tarıma dayalı sanayi ve pazarlama alanında yerinde inceleme yapılması ve iş ilişkilerinin güçlendirilmesi için Manisa Ticaret Borsası’nı Arnavutluk’a davet etti.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte, Manisa’nın tarıma dayalı ekonomisi, yapısal üstünlükleri, potansiyeli ve nitelik bakımından ulaştığı seviye hakkında konuk Büyükelçi’ye bilgi veren Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise ziyarete ve görüşülen konulara ilişkin olarak şunları belirtti; 

“Arnavutluk ile Ülkemiz arasında kültür, gönül ve karşılıklı güven bağı bulunmakta. Ticari ilişkilerin artması ile bu bağlar daha da güçlenecektir.  Manisa Ticaret Borsası olarak, Üyelerimizin ticari faaliyetlerinde, Onlara yeni fırsat alanları bulmak da öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda, Manisa ve Arnavutluk arasında ekonomik işbirlikleri oluşturmak, Üyelerimiz açısından da faydalı sonuçlar doğuracaktır. Elde edilecek her başarılı sonucun, Kardeş Ülke Arnavutluk’a da fayda sağlaması ise bizleri ayrıca memnun edecektir.

Bu bakımdan Borsamız da; *Türkiye’den Arnavutluk’a yatırımların arttırılması, *Karşılıklı ticaretin gelişmesi ve *İş Dünyaları arasında sürdürülebilir ilişkilerin kurulmasını amaçlayan bu ziyareti dikkate alarak, ortak proje imkanı sunan sektörleri ayrıntılı olarak incelemeyi ve Manisalı İşletmelerimiz için nihai ticari bağlantı kurma çalışmalarını önümüzdeki yılın kurumsal iş planlarına dahil etmiş olacaktır. Borsamız da 2017 öncesinde oluşturulacak inceleme heyeti ile Arnavutluk’ta bir dizi temalarda bulunacak.”