• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TOBB 78. Genel Kurulu Elektronik Ortamda Yapıldı
TOBB 78. Genel Kurulu Elektronik Ortamda Yapıldı 14 Mayıs 2022 Cumartesi

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 78. Genel Kurul Toplantısı, elektronik ortamda gerçekleştirildi.

Genel Kurul Başkanlığını Necdet Takva’nın yaptığı Genel Kurul’da TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim kurulu Üyeleri ve TOBB Konsey Başkanları salonda hazır bulunurken, 81 ilden TOBB Delegeleri ise elektronik ortamda katıldı.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Bakanı Sadık Özkasap ve TOBB Genel Kurul Delegeleri Alpaslan Gül ile Ali Yılmaz ve Manisa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mutlu Karakaş'ın katılımıyla yapılan Genel Kurul bütçe ve komisyon raporları oylandı.

Genel Kurulda, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Sedat İşeri, Mevzuat Komisyonu Başkanı Fahrettin Özün, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu Ferhat Çağlayan, Dilekleri İnceleme Komisyonu Ahmet Ozan Kara, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Göksel Başar, Dış İlişkiler Komisyonu Dursun Dağdelen, Vergi Komisyonu Abdulkadir Hastaoğlu, Ekonomi Politikası Komisyonu Nurettin Karslıoğlu ve Basın ve Yayın Komisyonu Başkanı Semra Tozaraydın tarafından komisyon sunuşları gerçekleştirildi.

 

Türkiye-İspanya Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) 2. dönem toplantısı dolayısıyla İspanya'nın başkenti Madrid'de resmi temaslarda bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gönderdiği video mesaj ile Genel Kurulun hayırlı olmasını diledi.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “81 il ve ilçelerden katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Oda ve Borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Gerçekleşen Genel Kurul ile ilgili görüşlerini ifade eden Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap şöyle konuştu;

 

“- Genel Kurulumuzun tüm ülkemize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz. Uzun zamandır dünya genelinde yaşanan COVİD-19 Salgını sebebiyle maalesef genel kurullarımız elektronik ortamlarda gerçekleşiyor. Yaşanan süreçlerde dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmelerin ele alındığı bu genel kurulumuzun tüm Türkiye Odalar ve Borsalar Camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş dünyamız ile hükümetler arasında bir köprü vazifesi ifa ediyor. Dolayısıyla çok önemli bir kuruluş. Gelecek dönem planlarımız ve yeni yatırımlar ile projelerin de ele alındığı Genel Kurulumuzu inşallah önümüzdeki yıllarda elektronik ortamda değil birlik ve beraberlik içinde gerçekleştiririz”