• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
NEVRUZ BAYRAMI, CUMHURİYET MEYDANI'NDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
NEVRUZ BAYRAMI, CUMHURİYET MEYDANI'NDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI21 Mart 2022 Pazartesi

 

Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz Bayramı, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Manisa Ticaret Borsası'nı Temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap'ın katıldığı Nevruz Bayramı Programında, Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Kurum Müdürleri, Oda ve Dernek Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Öğrenciler, Öğretmenler ve Vatandaşlar, geleneği hep birlikte yaşattılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Nevruz’un yüz yıllardan beri kutlanan köklü bir gelenek olduğunu, bolluk ve bereketi bizlere müjdeleyen özel bir başlangıç olduğunu belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yaptığı konuşmada “Nevruz Bayramı birliği, beraberliği, barışı ve doğanın eşsiz güzelliğini temsil eden bir kültür meşalesidir. Zengin bir medeniyet olan coğrafyamızda binlerce yıldır coşkuyla yanan bu meşale ile kültürümüzü, değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi nesilden nesile aktarıyoruz” diye konuştu. 

Ülkemizde nevruza birçok güzellik yüklenerek gerçek bir bayrama dönüştürüldüğünü belirten Vali Yaşar Karadeniz ise konuşmasında “Nevruz sadece doğa için değil insanlar için de yenilenmenin bir sembolü haline gelmiştir. Nevruz küskünlüklerin, kırgınlıkların geride bırakıldığı barışa, huzura dair ümitlerin yeşertildiği birleştiriciliğin en önemli araçlarından birisi olmuştur. Manisa’mız için de önemli bir yeri olan bu bayramı bizler de manasına uygun bir şekilde kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından törende, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi ve Manisa Azerbaycan Kültür Derneği Folklor Ekibinin sergilediği halk oyunları büyük beğeni topladı.

Halk oyunları gösterilerinin ardından törene katılanlara semeni ve boyalı yumurta dağıtımı yapıldı.

Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri yumurta tokuşturduktan sonra nevruz ateşini yakarak üzerinden atladı. Demirde örs döven Vali Karadeniz ve protokol üyeleri daha sonra lavanta, biberiye ve defne fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.