• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Vali Karadeniz Manisa Ticaret Borsasını Ziyaret Etti
Vali Karadeniz Manisa Ticaret Borsasını Ziyaret Etti05 Ocak 2022 Çarşamba

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz yeni yıl ziyaretleri kapsamında Manisa Ticaret Borsası yönetimini ziyaret etti. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şenay, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Ersaygı, Yönetim Kurulu Üyesi Taner Özalp ve Genel Sekreter Mutlu Karakaş tarafından karşılanan Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Ticaret Borsası yönetim ve meclisi başta olmak üzere tüm üyelerin yeni yıllarını tebrik etti.

Başkan Sadık Özkasap borsanın faaliyetleri hakkında Vali Yaşar Karadeniz’e bilgilendirmede bulundu. Özkasap pandemiye rağmen artan ihracat rakamlarının Manisa için sevindirici olduğunu ifade etti.

 

DESTEK İSTEDİ

Manisa Ticaret Borsasının hazırladığımız Çekirdeksiz Kuru Üzüm Lisanslı Depoculuk Hizmetleri ile ilgili de Vali Karadeniz’den destek isteyen Başkan Sadık Özkasap, “Türkiye Geneli kuru meyve ve mamulleri ihracatında ürün grupları bazında başı çekirdeksiz kuru üzüm çekiyor. Bu ürün grubunun lokomotifi ise Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü. Manisa Ticaret Borsamız olarak hazırlığımız Lisanslı Depo projesi ile üzümümüz için ilimize bir lisanslı depo kazandırmayı hedefliyoruz. Bu sayede üreticiler- Tacirler- Sanayiciler- Bankalar- Sigorta Şirketleri ve Yatırımcılar bu projeden yararlanabilecekler. Bu konuda Zafer Kalkınma Ajansıyla yapacağımız ortak çalışmalarda desteğinizi rica ediyoruz” diye konuştu.  

TARIMDA DİJİTALLEŞME ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Başkan Özkasap Vali Karadeniz’e ayrıca Manisa Tarımında Dijitalleşme çalışmaları adına Manisa Ticaret Borsasının yaptığı çalışmaları anlattı.

Gebze Teknik Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri çalışma hakkında Vali Karadeniz’e bilgiler veren Başkan Özkasap, “Bu projenin hayata geçmesiyle Manisa Tarımını dijital ortamdan izleyeceğiz. Başta üzüm rekoltesi olmak üzere, bağ hastalıkları ve diğer konuları da droneler ile tespit edeceğiz. Daha sonra da aynı çalışmaları zeytinimiz için de yapacağız” diye konuştu.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise Manisa Ticaret Borsasının yapılan çalışmalar için kutladı. Vali Karadeniz, “Tarım ülkemiz için en önemli sektörlerden birisidir. Manisa Ticaret Borsamızın yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorum. İşlerinizde başarılar diliyor ve yeni yılınızı kutluyorum. Yeni Yılda da birçok başarılı projeye imza atacağınızdan eminim” diye konuştu.