• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Başkan Özkasap'tan 24 Temmuz Mesajı
Başkan Özkasap'tan 24 Temmuz Mesajı23 Temmuz 2019 Salı

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Türk Basını’nda Sansürün Kaldırılışının 111. Yıldönümün’de  ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Özkasap mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “Demokratik ve her alanda kalkınmayı amaç edinmiş bir Ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi de Basın Mensuplarının varlığı ve çalışmalarıdır. Konuya Manisa ölçeğinde baktığımızda da; Her bir Yerel Gazetemizin yayın hayatına başladığı ilk günlerinden itibaren, Manisa’mızın habercilik vizyonuna yeni birer güç katılmış, Manisa Kamuoyunu ilgilendiren tüm haberlerin doğru, zamanında ve objektif basın kriterlerine uygun olarak Manisalılara ulaştırılması için ekip olarak yoğun bir çaba harcandığı da her zaman gözlemlenmiştir.

İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim süreçlerinin yön verici olduğu günümüzde Gazetecilik; Topluma bilgi akışı sağlama ve Toplumun katılımcılığı gerektiren konulara dahil olmasını sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde olan Gazetecilerimiz zaman mefhumu gözetmeksizin, yeri geldiğinde önemli fedakarlıklarla çalışmalarını sürdürmektedir.

İş Dünyası olarak, her alandaki gelişimimizde Basınımızın çok önemli bir rolü olduğuna, bazen zor dönemlerden geçilse de, Basın Kuruluşlarımızın ve Basın Mensuplarımızın mesleki ilke ve değerlerinden ödün vermeden zorlukları aşarak, Şehrimizin ve Ülkemizin her alanda kalkınmasında pay sahibi olmaya devam edeceklerine yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 111. Yıldönümünde, vefat etmiş Basın Mensuplarımızı rahmet ve saygıyla anıyor, Tüm Basın Kuruluşlarımızın ve Basın Mensuplarımızın, '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten başarı dileklerimle birlikte kutluyorum.”