• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
AK Parti İl Başkanlığı'yla İş Dünyasının İhtiyaçları ve Ekonomi İstişare Edildi!
AK Parti İl Başkanlığı'yla İş Dünyasının İhtiyaçları ve Ekonomi İstişare Edildi!10 Temmuz 2019 Çarşamba
 
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Meclis Başkanı Cahit Yayman ile birlikte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şenay, Yönetim Kurulu Üyesi Taner Özalp, ve Meclis Üyesi İbrahim Külahlı’nın hazır bulunduğu ve karşılıklı memnuniyetlerin ifade edildiği ziyarette, Manisa adına gerçekleştirilen çalışmalar ile ekonomik ve toplumsal öncelikler üzerinde görüşüldü.
 
İstişare şeklinde gerçekleşen ziyaretin ekonomiye ilişkin bölümünde, Manisa’nın tarımı, sanayisi ve hizmet sektörleriyle her koşulda tükettiğinden fazlasını üretmek için çalışma gayreti içerisinde olmaya devam ettiğini ifade eden Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ayrıca şunları belirtti:
 
“Son yıllarımız; yakın coğrafyamızdaki çatışma bölgelerinin çok çeşitli etkileriyle, başta ABD olmak üzere dış ilişkilerdeki bazı muhataplarımızın dostluğa ve müttefiklik ilişkilerine sığmayan eylemlerle zemin oluşturduğu siyasi ve ekonomik belirsizlik dönemleriyle, psikolojik ve ekonomik olarak oldukça zor geçti! Türkiye Ekonomisinin direncinin test edildiği süreçleri yaşadık. Ne var ki önce Milli Birlik sonrasında ise Devlet ve Özel Sektör İşbirliğinde zorlukları aşabildiğimizi de gördük. Bu kapsamda; Hükümetimizin çalışmaları ne kadar önemli ise Yerel düzeyde; Teşkilatların, Kurum ve Kuruluşların entegre çalışmalarıyla ihtiyaçların tespitini ve bunlara yönelik oluşturulan proje ve uygulamaları verimli şekilde organize edebilmesi de bir o kadar önemli.
 
Devletimizi yanımızda görmeyi her zamankinden daha çok istediğimiz son dönemde, ilettiğimiz taleplerimizin sonuç bulduğu çok önemli gelişmeler de oldu. Hükümetimiz; İcracı bir anlayışla, İş Dünyasının üretim, yatırım, istihdam, finansman ve iş ortamının iyileştirilmesi ile ilgili taleplerini dikkate alarak, pek çok mevzuat ve uygulama reformunu hayata geçirdi. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Yakın dönemde İstihdam Seferberliği teşvikleri, üretim ve yatırımda kredi-prim-hibe destekleri, gelir ve kurumlar vergilerini düzenli ödeyen işletmelerimize vergi indirimi, kamu alacaklarının yapılandırılması, KDV-ÖTV indirimleri gibi pek çok uygulama ile sorunlarımızı dengelemeye çalıştık. Özellikle ihracatta iyi sonuçlar da aldık. Ancak kur hareketlerindeki belirsizliğin ve kurlara bağlı artan maliyetlerin iç piyasada neden olduğu Türk Lirası cinsinden yatırım ve üretim yapma durgunluğunun daha fazla önlem ve iyileştirmelerle telafi edilmesi de gerekiyor. Örneğin Kredi Garanti Fonu kaynaklarının verimli ve doğru işletmecilik hamlelerinde kullanılması, ihracatta mevsimsel kredi hacminin arttırılması gerekiyor.
 
Manisa Ticaret Borsası da bu bakış açısıyla ve iş dünyasını temsilen üzerine düşen sorumluluğu almaya devam edecektir. Finansmana ulaşım, Finansmana destek unsuru olarak KDV İadelerinin hızlandırılması, devlet desteklerinin sadeleştirilmesi ve koordinasyonu, çalışma hayatını ve istihdamı kolaylaştıran düzenlemelerin sürdürülmesi ve dolayısıyla rekabet koşullarının iyileştirilmesi, tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörlerinde verimliliği artırıcı projeler geliştirilmesi gibi hususlar ise halen güncel istişare konularımız arasında yer alıyor.
 
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ise ziyarete ilişkin değerlendirmesinde şunları belirtti:
 
“Önümüzde uzun bir süre seçim yok. Dolayısıyla bizler de Teşkilat olarak geride bıraktığımız seçim ve siyaset gündemi sonrasında biriken sorunların tespiti ve çözüm yollarıyla ilgili çalışma içerisine girdik. Bu doğrultuda tarıma dayalı ekonomimizdeki pek çok mesleği, iş dünyasını, üretimi ve ihracatı bütünüyle temsil etme potansiyeli bulunan Manisa Ticaret Borsası Yönetimi ile istişare ettik. İş dünyasının beklentileri ve ihtiyaçlarına ilişkin görüşlerini de yerinde değerlendirmiş olduk. Ülkemizin ve Milletimizin birliği, huzuru, refahı ve her alanda kalkınması adına çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor. Örnek vermek gerekirse; Torba Yasa ile işsizliği yüzde 9,9’un altına indirecek çalışmalar tamamlanmak üzere. Bunun yanında Manisalı Üretici ve İşletmelerimizin sorunları için de elimizden geleni yapmaya hazırız”.