• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSASI, REEL SEKTÖR VE FİNANS SEKTÖRÜ DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
MANİSA TİCARET BORSASI, REEL SEKTÖR VE FİNANS SEKTÖRÜ DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI08 Kasım 2018 Perşembe

Manisa Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) işbirliğinde gerçekleştirilen, Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısına katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada her iki sektörün de güçlü olması gerektiğine işaret ederek, “Bu iki sektör birbirine bağlıdır. Biri zayıfladığında diğeri de zayıflar, birisi güçlendiğinde diğeri de güçlenir” dedi. Hisarcıklıoğlu reel sektörün ve KOBİ’lerin finansmana ulaşma imkânının açık tutulmasının önemi üzerinde durdu.

Hisarcıklıoğlu, katılımcıların bütün sıkıntılarını, dertlerini samimiyetle paylaştıklarını ve bunları finans sektörünün de not aldığını dile getirdi.

Bu anlayışı gösterdikleri için TBB'ye ve katılan tüm bankalara teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, "Ben gelecekten umutluyum. Daha iyi olacak. Çünkü son 25 yılda yaşadığımız sıkıntılı dönemlere baktığımız zaman hepsini aştık. Bunu da aşacağız. Bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak. Biz bu tümseği aşacağız. Aşmak durumundayız zaten. Türkiye genç, dinamik, girişimcileriyle beraber bunları aşacak." diye konuştu.

TBB Başkanı Hüseyin Aydın da toplantının çok olumlu ve güzel geçtiğini ifade etti.

Toplantının ismine uygun olarak diyalogların geliştiğinin altını çizen Aydın, "İşler her gün daha iyiye gidiyor. Ekonomi yönetimiyle diğer bütün oyuncular arasında son derece olumlu bir koordinasyon var. Bu da onun bir parçası. Türkiye çapında devam ettirdiğimiz bu etkinliği bundan böyle de sürdüreceğiz, İletişim içinde olacağız. Türk bankacılık sisteminin güçlü ve yetkin olduğunu bir kez daha tekrar ediyorum." şeklinde konuştu.

Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısına Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şenay ve Yönetim Kurulu Üyesi Taner Özalp iştirak etti.