• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
8 EYLÜL RUHUNU YAŞATAN MANİSA, ÜLKEMİZİN HER ZAMAN GÜÇLÜ OLMASI ADINA ÜRETİYOR!
8 EYLÜL RUHUNU YAŞATAN MANİSA, ÜLKEMİZİN HER ZAMAN GÜÇLÜ OLMASI ADINA ÜRETİYOR!08 Eylül 2018 Cumartesi

 

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96’ıncı Yıl Dönümü dolayısıyla yapmış olduğu değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; 

-"Bugün 8 Eylül 2018, Manisa’mızın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun  96. Yıldönümü. Öncelikle  Manisa’mız ve Ülkemizin işgalden kurtarılmış her bir karış toprağı adına  çok büyük  önemi bulunan bugünü kutluyor; Vatanımızı parçalamak ve Ulusumuzu esir etmek isteyen güçlere karşı, Ulusal Varlığımızı ve tarihi benliğimizi kurtararak bizlere, nice zafer destanlarıyla taçlandırılmış istiklalimizi miras bırakan başta Ulu Önderimizin Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarına, Kahraman Türk Ordusu’na, topyekün kurtuluş mücadelesine katılan Genç, Yaşlı, Kadın, Çocuk; Tüm Ecdadımıza şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.

Kurtuluş mücadelesinin zaferlerle neticelenmesinin ardından adeta küllerinden yeniden doğan Milletimiz birlik ve beraberlik içinde Ülkesini ve Cumhuriyetini yüceltmek ve güçlendirmek için çok çalışarak bugünlere gelmiştir. Çalışkan ve fedakar Manisalılar da üretkenlikleri ile yaşadıkları Şehri; Tarımı, Sanayisi ve Ekonomisi ile Türkiye’mizin en gözde illerinden birisi statüsüne taşımışlardır.

Gelecek nesillerin emaneti olarak Atalarımızın büyük fedakarlıklarıyla devir aldığımız bu değerli topraklarda, Tarıma Dayalı Ekonomiye baktığımızda ise; Manisalı Üretici ve İşletmelerimizin, kalitesi ve katma değeri yüksek ürünleri, yerli üretimimizi güçlendirirken, Manisa’nın minimum ithalatla gerçekleştirdiği tarıma dayalı sanayi ihracatı ise; Başta cari açığın kapatılması olmak üzere, Türkiye Ekonomisi adına yaygınlaştırılması gereken üretim yapısının en iyi örneklerinden birisini oluşturuyor.

Kurtuluşu takiben Cumhuriyetimizin ilk yıllarında kurulan Manisa Ticaret Borsası da, kuruluşundan günümüze kadar; Kanunla düzenlenen vazife sahalarının yanında temsil ettiği Özel Sektör Camiasının da desteğiyle toplumsal ve ekonomik fayda üretmek için Üyelerinin ve Kamunun yararını sürekli ön planda tutmaya çalışmıştır. Günümüzde de; Manisa’nın ve Ülkemizin gelecekteki ekonomik büyüklüğü adına, *Manisa'nın tarıma dayalı sanayide, çeşitliliği ve katma değeri yüksek bir üretim merkezi olma özelliğinin geliştirilmesi, *Manisa'nın tarıma dayalı iç ticaretinin, ihracatının ve markalaşmasının nicelik ve nitelik olarak geliştirilmesi, *Üye işletmelerin mesleki faaliyetlerinin, sürekli değişen şartlara uyumu ve etkinliğinin artırılması, *Tarım ve tarıma dayalı ekonomiyi ilgilendiren her hususta, daha etkili ve güçlü politikaların oluşturulması için karar alıcıların karar alma süreçlerine kurumsal kimlikle sürekli dahil olunması ve aktif rol alınması, alanlarında; Çalışma, faaliyet ve proje oluşturmak, yürütmek ve yol gösterici olmak ise Manisa Ticaret Borsası’nın misyonu olarak belirlenmiştir.

Manisa Ekonomisini genel olarak değerlendirdiğimizde ise; “İç piyasada güven, faaliyet ve yatırım ortamını koruyan, ihracat odaklı üretime dönüşümün yeni projelerle arttırıldığı, sürdürülebilir bir üretim yapısı” şeklinde özetleme rahatlıkla yapılabilir.

96 Yıl sonra değişen şartlarda, “Ekonomik Savaş” olarak adlandırılan ve benzerini daha önce yaşamadığımız yeni spekülatif süreçlerle karşılaşsak da; Sürekli büyüyen nüfusu, değişim gösteren tüketim alışkanlıkları ve rekabet şartları ile Dünya tarım sektörü de dahil dördüncü sanayi devrimine doğru ilerlerken, Temel kaynaklarını, sanayi altyapısını ve ticari potansiyelini öncelikle kendi kendine yeterli olma seviyesine çıkarma, aynı zamanda da katma değere dönüştürme becerisini yükseltmesi Türkiye’nin en büyük teminatı olacaktır. Bu kapsamda Manisa ve Manisalılar da üzerlerine düşen her vazifeyi yerine getirme azim ve kararlılığını devam ettireceklerdir."